Satser stort på bygging av elementer

Nordhordland kan få flere titalls nye arbeidsplasser når nykommeren Norske Elementfabrikker AS starter opp hypermoderne produksjon av ferdige elementer til bolighus på Meland våren 2019. Industriutvikling vest har vært en viktig støttespiller underveis i etableringsprosessen.

Det kommer garantert til å lukte både sagflis og nybygg på Frekhaug når nyetablerte Norske Elementfabrikker (NEFA) inntar sine nye fabrikklokaler og forsyner byggeindustrien med ferdige vegger, gulv og tak om et lite halvår.

Initiativtakerne har investert nærmere 40 millioner i et moderne fabrikklokale og maskinpark hvor det siste innen automatisert teknologi skal tas i bruk.

Både IUV og Innovasjon Norge har bidratt til prosjektet kan realiseres. Det samme har investorene Alvergruppen og Byggmester Markhus.

- Vi har fått uvurderlig støtte av IUV i form av gode råd og hjelp underveis i prosessen. De har virkelig vært på og pushet oss hele veien, sier daglig leder Arvid Magnar Birkeland i NEFA.

IUV har jobbet med dette prosjektet over lang tid og nå er investeringene plass.

- Etableringen vil gi regionen vår nye arbeidsplasser i type bedrift vi ikke har fra før i Nordhordland, sier Børge Brundtland i IUV, som har stor tro på NEFA.

- Ved å pare en god idé med solide aktørers kompetanse ligger mye til rette for en fremtidsrettet drift på Frekhaug.

Selskapet trenger produksjonsmedarbeidere og kan det være av interesse, kontakt Arvid Magnar Birkeland i Norske Elementfabrikker snarest.