Vi er vel i havn med nytt vekstprogram

20181115_164835.jpg

Denne høsten har sju lokale bedrifter deltatt i vår nysatsing - IUV Vekstprogram. Stor interesse og en vellykket prosess gjør at IUV nå planlegger nye programmer til våren.

Det er første gang IUV gjennomfører det nye konseptet, som er myntet på etablerte virksomheter i Nordhordland. Og responsen fra bedriftene har ikke latt vente på seg.

- Det er helt tydelig at dette opplegget har fenget mange. Kurset ble da også kjapt fulltegnet uten noen form for aktiv markedsføring, sier IUVs Børge Brundtland.

Modne gründere klare for vekst

Han forteller at deltakerne i prosjektet er modne gründere og veletablerte bedrifter med årlig omsetning på 10-20 mill. kroner. I tillegg ble det fra IUVs side satt krav til deltakerne om ambisiøse vekstplaner, alternativt et klart ønske å utvide til nye marknader eller tilby nye produkter.

De lokale aktørene, som er fra flere bransjer, har deltatt på fellessamlinger med ulike tema knyttet til nyskaping og vekst. Mellom samlingene har bedriftene fått individuell oppfølging fra ulike rådgivere.

12-ukers program hos IUV

Blant temaene som har stått på dagsorden i løpet av tolv uker denne høsten er blant annet ulike vekststrategier, målstyrt salg, markedsføring, PR og sosiale medier, samt innsalg av forretningsideer til investorer og etablering av gode team.

- Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært positive. Derfor satser vi på å videreføre IUV Vekstprogram, sier Brundtland, og røper at nye kurs våren 2019 er under planlegging.

Industriutvikling Vest har samarbeidet med Accel Norge AS og Nordcap AS om innhold og gjennomføring av vekstprogrammet.