Trond Mohn selger seg ut av Mongstad.

Foto: Terje Bringedal VG

Foto: Terje Bringedal VG

Fredag formiddag undertegnet Trond Mohn avtale med infrastrukturselskapet EQT Infrastructure II om salg av selskapet Mongstad Administrasjon. Mongstad Administrasjon eies i dag av Wimoh Invest, som igjen er eid av Trond og Marit Mohn.

EQT er det største investeringsselskapet i Europa, med over 140 000. I Norge står EQT på eiersiden i blant annet Broadnet og Itslearning. De er også kjent for å ha tatt sportskjeden XXL på børs. 

Krav om store investeringer

I følge EQTs pressemelding har Statoil planer om å endre sine seilingsrutiner, noe som fører til doblet volum på basen. Dette krever igjen store investeringer i anlegget, noe som skal være deler av årsaken til  salget.

Forsyningsbasen betjener i dag rundt 20 olje- og gassfelt i Nordsjøen, og har vært i drift siden 1984. 600.000 kvadratmeter med utviklede områder og 750 meter med kaianlegg som hvert år betjener rundt 2.500 skipsanløp blir nå i EQT's eie.

Planer om å vokse

I tillegg til å investere i Mongstad Administrasjon, har de også planer om å vokse gjennom å kjøpe "andre, lignende infrastrukturselskaper og eiendommer".

Les hele pressemeldingen til EQT her:

http://www.eqt.se/Newsroom/Press-Releases/2015/eqt-infrastructure-ii-acquires-mongstad-supply-base/