Kenneth kan hjelpe millioner til et bedre liv.

kenneth.jpg

Fra jobbsøker til gründer.

Etter 25 år på østlandet flyttet Kenneth Tonning tilbake til Vestlandet, og i søken etter en ny arbeidsplass havnet han i mars 2015 på  Industriutvikling Vest sin stand på en jobbmesse i Knarvik. En prat med Børge Brundtland førte til at Kenneth tok steget videre med en idè han har hatt i mange år. Snøballen begynte å rulle, og allerede en uke etter at han viste prototypen av produktet sitt var han i møte med Innovasjon Norge. Søknad ble sendt, og etableringsstøtte gitt.

Et revolusjonerende produkt.

Søvnapnè er en tilstand der en slutter å puste flere ganger når en sover. Tilstanden er svært utbredt, og Kenneth mener han har løsningen på et problem som flere millioner mennesker verden over sliter med. 

Nøyaktig hva produktet gjør er foreløpig en hemmelighet for andre enn Kenneth og hans samarbeidspartnere. Årsaken til dette er at idèen ikke skal bli stjelt eller kopiert av uærlige personer.

Stor suksess hos testpersoner.

Kenneth har selv utviklet 5 prototyper av produktet sitt ved hjelp av blant annet en 3d-printer. Av personene som har testet produktet er det ingen som ønsker å gi det tilbake. 2 av prototypene ble ødelagt under testing, men testpersonene ville heller forsøke å fikse dem selv enn å levere dem fra seg.

Flere med troen på Kenneth.

Det er ikke bare Industriutvikling Vest og Innovasjon Norge som har troen på Kenneth og hans nye produkt. Med seg på laget har han nå også fått en investor som kan bidra i en fase med store økonomiske investeringer. Samarbeidet tilfører Kenneth god kompetanse og store synergieffekter.

Dersom alt går etter planen er produktet til Kenneth i salg til sykehus, institusjoner og private i Norge i løpet av første kvartal av 2016. Etter det venter resten av verden. 

Etablerersamling i Dampen

15 oktober var det etablerersamling i Dampen i Knarvik. Hovedtema var å presentere gründermulighetene som alternativ til de tradisjonelle jobbene for arbeidssøkende. Kenneth var en av personenen som pratet til en fullsatt sal. Mer om det kan du lese i avisen Nordhordland: Kenneth sin idè kan gjøre livet bedre for millioner av mennesker.